U bent van harte welkom in Myllesweerd, maar leest u eerst ons coronaprotocol. Lees ons coronaprotocol
Nieuws
  Do 30 april 2015

Vrijdag 1 mei Matineebios in Myllesweerd met de Nederlandstalige film het Bombardement


Aanstaande vrijdagmiddag 1 mei draait de film Het Bombardement tijdens de Matineebios in Cultureel Centrum Myllesweerd. Deze Nederlandstalige film met Jan Smit in de hoofdrol start om 14.00 uur. Een toegangskaartje kost 5,00 euro en dat is inclusief een consumptie. Kaartjes zijn te reserveren via , af te halen aan de balie van Myllesweerd aan de Kerkstraat 3 in Mill en verkrijgbaar aan de kassa.

De film begint in mei 1940 in en rond de stad Rotterdam, waar de jonge bakkersassistent en veelbelovend bokstalent Vincent (Jan Smit) de Graaf de mooie vermogende Eva von Heerle ontmoet. Ze is de dochter van een gevluchte Duitser afkomstig uit nazi-Duitsland. Eva is verloofd met de rijke industrieel Dirk Lagewaard van wie ze eigenlijk niet houdt. Vincent heeft zijn eigen problemen en maakt de overweging om naar de Verenigde Staten te emigreren om een geneesmiddel te vinden voor de longziekte van zijn broer.
De twee worden echter verliefd, terwijl de Duitse troepen Nederland binnenvallen. Vincent biedt aan Dirk aan om Eva en haar ouders naar Rotterdam te brengen, wat resulteert in een gevaarlijke reis tussen de frontlinies, waar de Nederlandse en Duitse troepen in bittere strijd verkeren. Op het moment dat de twee Rotterdam bereiken, wordt er een ultimatum gesteld aan de Nederlandse troepen die Rotterdam nog verdedigen, om zich over te geven of om omgebracht te worden. De Nederlandse soldaten weigeren en Rotterdam wordt gebombardeerd, wat de toekomst drastisch verandert voor elke betrokkene.

Filmagenda Myllesweerd:
Vrijdag 1 mei 2015 14.00 uur: Het Bombardement
Woensdag 20 mei 2015 20.00 uur: The Book Thief
Vrijdag 5 juni 2015 14.00 uur: My Old lady
Woensdag 17 juni 2015 20.00 uur: The Imitation Game
Noteer ook alvast in uw agenda:
Zondag 6 september 2015 opening filmseizoen met de ontbijtfil Michiel de Ruyter. Deze start om 09.30 uur. Inclusief ontbijt bedraagt de toegang 10,00 euro. Zonder ontbijt 5,00 euro. Reserveren kan via

Wilt u op de hoogte blijven van alle theater- en filmvoorstellingen in Cultureel Centrum Myllesweerd? Like dan de Facebookpagina van Myllesweerd of volg ze op Twitter. Ook via de gratis nieuwsbrief blijft u helemaal op de hoogte. Hiervoor kunt u zich aanmelden via www.myllesweerd.nl