Nieuws
  Di 31 maart 2015

Myllesweerd met musical over geschiedenis Mill deelnemer aan Brabantse Dorpenderby


Mill en haar omgeving kent een rijke historie. Niet alleen de invasie, maar ook de bevrijding speelt een belangrijke rol in de geschiedenis. Daarnaast heeft het door zijn ligging aan het Duits Lijntje ook een bijzondere ontwikkeling doorgemaakt. Graag wil de activiteitencommissie van Cultureel Centrum Myllesweerd in Mill deze geschiedenis in de vorm van een musical vertellen aan inwoners en bezoekers, jong en oud. Om dit te realiseren is dit voornemen als project aangemeld voor de Brabantse Dorpenderby 2015. Eind april worden de 9 finalisten bekend gemaakt.

De Brabantse Dorpenderby is een initiatief van de provincie Noord Brabant. Via deze Dorpenderby wil men de leefbaarheid in de dorpen ondersteunen en projecten die hier aan bij kunnen dragen stimuleren. Dit jaar staat het thema Cultuur centraal. Tot 10 maart kon men projecten aanmelden en de 9 beste inzendingen krijgen naast een finale plaats sowieso 10.000,-- euro. Weet men uiteindelijk bij de beste 3 te eindigen, dan is er nog eens extra geld te winnen. Dit jaar strijden 92 projecten om een finale plaats waaronder 1 project uit de gemeente Mill en Sint Hubert. Of het project van Myllesweerd bij deze finalisten gaat behoren, zal eind april duidelijk worden.

De musical onder de naam ‘Oe Toch’ wordt gemaakt voor en door alle inwoners van de gemeente en wordt uitgevoerd op het toneel van Cultureel Centrum Myllesweerd – het culturele hart van de gemeente Mill en Sint Hubert. In de musical komen zang, dans, muziek, film, licht, geluid, toneel, decor, kleding, schrijfkunst en schilderkunst samen. Door samen het verhaal te vertellen in de vorm van een cultuurhistorische én vooral leuke theatervorm, streven de initiatiefnemers ernaar dat men de geschiedenis van Mill nooit zal vergeten. Maar ook wil men iedereen de kans geven om ook eens te schitteren, in welke vorm dan ook. Als tastbare herdenking zal het verhaal ook in boekvorm verschijnen, aangevuld met een CD met alle muzieknummers.

Via de website www.myllesweerd.nl en via het account van Myllesweerd op Twitter en Facebook blijft u optimaal op de hoogte. Voor meer informatie over dit project kunt u ook een mailtje sturen naar