Nieuws
  Di 17 februari 2015

Woensdagavond 18 februari Filmhuis Mill met: Dorsvloer vol confetti


Direct na de carnavalsdagen is het in Cultureel Centrum Myllesweerd aan de Kerkstraat in Mill weer tijd voor Filmhuis Mill. Dan staat namelijk de film Dorsvloer vol Confetti op het programma. Deze film start om 20.00 uur en de toegang bedraagt 5,00 euro, dit is inclusief een consumptie.

Dorsvloer vol Confetti is gebaseerd op de gelijknamige bestseller van Franca Treur. De 12-jarige Katelijne groeit eind jaren tachtig op in een strenggelovig boerengezin in Zeeland. Als enig meisje tussen zes broers wordt ze nauwelijks bij het boerenwerk betrokken. Hierdoor gaan ook de gesprekken aan tafel grotendeels aan haar voorbij.
Terwijl haar verlangen om mee te doen onverminderd groot blijft, gaan haar gedachten hun eigen gang. Daarbij laat ze zich meeslepen door verhalen. Familieverhalen, dorpsroddels, Bijbelverhalen, bekerings- geschiedenissen. Ook sprookjes, al mag ze die eigenlijk niet lezen, omdat het leugens zijn die haar maar afhouden van de waarheid. Ze geeft daarmee blijk van een sterke drang om het dagelijkse bestaan te ontstijgen. Voor haar is lezen, en leren, dé manier om haar leven op de boerderij achter zich te kunnen laten. Katelijne moet haar eigen weg gaan om te worden wie ze wil zijn.

Filmagenda maart/april:
Matineebios vrijdag 6 maart 14.00 uur – Toen was geluk heel gewoon
Filmhuis woensdag 18 maart 20.00 uur – Lucia de B
Matineebios vrijdag 3 april 14.00 uur – The Butler
Filmhuis woensdag 15 april 20.00 uur – Gone Girl

Kaartjes reserveren kan ook door een mailtje te sturen naar . Meer weten over de theater- en filmvoorstellingen in Cultureel Centrum Myllesweerd? Neem dan een gratis abonnement op de nieuwsbrief. Dat kan via de homepage www.myllesweerd.nl. Daarnaast is Myllesweerd te volgen op Twitter en heeft Myllesweerd uiteraard een eigen Facebookpagina.