Nieuws
  Di 11 november 2014

Expositie Marian Govers-Jilesen in Cultureel Centrum Myllesweerd


Tot eind december is er in Cultureel Centrum Myllesweerd aan de Kerkstraat in Mill een expositie te zien van Marian Govers-Jilesen uit Sint Hubert. Tijdens openingstijden van Myllesweerd is deze expositie gratis toegankelijk.
Leer loopt als een rode draad door haar kunstwerken, bij elk project zit minimaal een werk dat gemaakt is met gebruikt leer. Door werken van verschillende projecten te exposeren krijgt de bezoeker een overzicht van haar werk. Vanuit een grote belangstelling voor beeldende kunst, architectuur en andere genres binnen vormgeving schildert Marian al vele jaren.
Tijdens haar opleiding aan de kunstacademie heeft ze zich in het bijzonder gespecialiseerd op het gebied van olieverf en een geheel eigen stijl ontwikkeld. Door te spelen met contrasten verbindt ze haar innerlijke wereld met de objectieve buitenwereld. Op deze manier ontstaat er een surrealistische sfeer waarbij de banale werkelijkheid door de compositie omgevormd wordt tot een nieuwe en bevreemde realiteit. Haar doel is om te voorkomen dat ze vastloopt in een artistieke of commerciële formule; ze voelt zich steeds meer een “vrij kunstenaar”.
Het medium kan variëren van papier-glas-pallethout-linnen tot leer. Meestal werkt Marian gedurende een jaar aan een onderwerp. Het project waar ze momenteel mee bezig is heeft de titel ” Leer en meer”. Vier seizoenen lang hingen lederen voorwerpen onder een boom in haar tuin, nu is ze deze aan het verwerken in een kunstproject.
Marian: ‘Mijn werk stelt mijn kijk op de wereld voor en de toeschouwer bekijkt de wereld door mijn ogen’.