U bent van harte welkom in Myllesweerd, maar leest u eerst ons coronaprotocol. Lees ons coronaprotocol
Nieuws
  Di 04 november 2014

Jaarlijkse vogeltentoonstelling komend weekend in Cultureel Centrum Myllesweerd


Op zaterdag 8 en zondag 9 november zal de Onderlinge vogeltentoonstelling van vogelvereniging "Klank en Kleur" gehouden worden. Dit in Cultureel Centrum Myllesweerd aan de Kerkstraat 3 te Mill. De opening op zaterdag middag zal om 14.00 uur door de voorzitter van “klank en Kleur” Jan Derks gedaan worden. Tijdens de opening zal hij de kampioenen bekend maken, daarna is de trekking van het Bondskruis van de NBvV.; hier dingen alle kampioenen van “Klank en Kleur” aan mee. Op zaterdag 8 november is de tentoonstelling geopend van 14.00 uur tot 's avonds 22.00 uur en op zondag 9 november van 10.00 uur tot 16.30 uur.
De vogelkwekers van onze vereniging hebben hun beste en mooiste vogels allemaal naar Myllesweerd gebracht om ze te laten keuren. Zij doen mee aan de strijd voor de jaarlijkse clubtitels. Er zijn meer dan 200 vogels te bewonderen in Myllesweerd van verschillende soorten, zoals kleurkanaries, en postuurkanaries, Europese cultuurvogels, Bastaarden, Zebravinken, kleine tropische vogels in al hun variëteiten, grasparkieten, agaporniden grote parkieten, en duiven.
We zijn verheugd dat onze 18 inzenders, hun mooiste vogels hebben ingezonden om ze te laten keuren en te showen. Voor een enkeling is het dit jaar niet de eerste keer dat ze hun vogels naar een vogeltentoonstelling brengen, maar voor de meeste inzenders is het de eerste keer dit seizoen dat zij hun vogels tentoonstellen.
De vogels zijn in de dagen voorafgaande aan de tentoonstelling allemaal gekeurd, door een aantal keurmeesters van de Nederlandse Bond van Vogelliefhebbers, die de vogels gekeurd hebben op kleur, vorm en postuur, op houding en op nog vele andere facetten van de vogels. De keurmeesters hebben ook de beste vogels van iedere hoofdgroep of samengestelde hoofdgroep aangewezen, deze vogels zijn de kampioenen van de verschillende vogelsoorten die er te bewonderen zijn.
In de tentoonstellingsruimte is tijdens de openingstijden nog een stand ingericht door Vogelhal ons Vögelke. In deze stand is het een en ander te zien op het gebied van vogelbenodigdheden, dit alles is te bewonderen in de tentoonstellingsruimte tijdens de vogelshow.
Een bezoek zal voor iedereen zeker de moeite waard zijn, het Cultureel Centrum Myllesweerd is ook toegankelijk voor rolstoelgebruikers. DE TOEGANG IS GRATIS.