U bent van harte welkom in Myllesweerd, maar leest u eerst ons coronaprotocol. Lees ons coronaprotocol
Nieuws
  Ma 20 oktober 2014

Muziekweekend St Willibrord start aanstaande zaterdag met uitwisselingsconcert in Theater Myllesweerd


Harmonie St. Caecilia Nieuwenhagen is opgericht in 1890 en zal in 2015 op grootse wijze haar 125-jarig jubileum vieren. De vereniging heeft in haar rijke historie vele muzikale successen in diverse afdelingen gekend en kan ook putten uit een lange traditie van concertreizen.
Sinds 1 januari 2014 staat het korps onder leiding van de jonge ambitieuze dirigent Jos Zegers uit Kerkrade. Het harmonieorkest telt momenteel rond de 50 spelende leden. Daarnaast kent het orkest veel leerlingen, die zich op solistenconcoursen en voorspeeldagen zowel individueel alsook in ensembles presenteren. Een aantal van deze leerlingen speelt samen met jeugdige muzikantjes van fanfare Victoria in het jeugdorkest ‘De Victoriaantjes’.
Met de komst van Jos Zegers probeert harmonie St. Caecilia haar ambitie (“zo goed mogelijk muziek maken op een verantwoorde manier”) weer meer inhoud te geven. Daarbij krijgt de jeugd nadrukkelijk de kans om zich muzikaal te bewijzen. Ook tijdens het concert in Mill zal het orkest een programma neerzetten dat geheel in deze filosofie past.
Muziekvereniging St. Willibrord is een vereniging die bestaat uit een harmonieorkest,  leerlingenorkest, samenspelgroep, blokfluitgroep en een opleiding BasisVormingMuziek. De vereniging is op 13 juli 1937 opgericht en bestaat nu dus ruim 77 jaar. Het 75-jarig jubileum is in 2012 op grootse wijze gevierd. Ter gelegenheid daarvan werd een muziekspektakel verzorgd: ‘Show the Music 2’.
St. Willibrord is een actieve vereniging. De vereniging biedt haar leden de mogelijkheid om op goed niveau muziek te maken. De muzikale leiding is daarom in handen van deskundige musici. De dirigent van het harmonie-orkest is Eric Roefs. Het harmonieorkest en het leerlingenorkest verzorgen concerten, uitwisselingsconcerten met andere verenigingen, en zijn bij verdrietige, maar ook mooie momenten in onze gemeente aanwezig.
de harmonie probeert gezelligheid te combineren met het streven naar goede muzikale kwaliteit.
De voorbereidingen voor een muzikaal weekend zijn in volle gang. Op zaterdag 25 oktober presenteren beide harmonieorkesten zich met een herfst-uitwisselingsconcert in Myllesweerd. Het concert begint om 20.00 uur en is gratis toegankelijk.
Harmonie St. Willibrord, o.l.v. Eric Roefs, zal het spits afbijten en het slotapplaus van deze avond is voor de gasten van St. Caecilia.
Terwijl op zondagochtend in De Wester de koper- en houtblazers o.l.v. hun dirigenten deelnemen aan een workshop, kan het meegereisde publiek een sfeervolle herfstwandeling maken op Landgoed Tongelaar, met een bezoek aan kasteel en expositie. Eventuele wandelliefhebbers zijn hierbij van harte welkom!
Om 13.00 volgt een presentatie in De Wester in de vorm van een mini-concert door beide hout- en koperensembles.
Ook hierbij is publiek van harte welkom. De toegang is gratis.
Op zaterdag 25 oktober zullen beide verenigingen een concert verzorgen in Myllesweerd voor de Millse bevolking en het meegereisde publiek uit Limburg.
De toegang voor dit concert is geheel gratis.
U bent van harte welkom!
Zaterdag 25 oktober om 20.00 uur      
Cultureel Centrum Myllesweerd
Toegang gratis
Zondag 26 oktober 11.00 uur herfstwandeling op Landgoed Tongelaar
Zondag 26 oktober 13.00 De Wester: presentatie hout- en koperensembles samengesteld uit beide orkesten
Toegang is gratis