Nieuws
  Di 14 oktober 2014

Woensdagavond 15 oktober in Filmhuis Mill de Nederlandse film: Het Diner


Deze week presenteert Filmhuis Mill in Cultureel Centrum Myllesweerd aan de Kerkstraat 3 de Nederlandse film Het diner. Dit op woensdagavond 15 oktober om 20.00 uur. De toegang is 5,00 euro en dat is inclusief een consumptie. Kaartjes zijn af te halen bij de balie van Cultureel Centrum Myllesweerd tijdens openingstijden of aan de kassa vlak voor de voorstelling.

Het diner is een Nederlandse film van regisseur Menno Meyjes, gebaseerd op de gelijknamige roman van Herman Koch uit 2009. Daarvan werden ontzettend veel exemplaren verkocht in binnen- en buitenland. De film gaat over de broers Lohman: Serge (Daan Schuurmans) een politicus in de race voor het premierschap en Paul (Jacob Derwig) geschiedenisleraar, maar nu huisman. Zij gaan met hun vrouwen Babette (Kim van Kooten) en Claire (Thekla Reuten) uit eten. Er wordt over koetjes en kalfjes gepraat, maar tegelijkertijd heerst er een duidelijke spanning. Ze vermijden het onderwerp waarvoor ze eigenlijk zijn samengekomen: hun kinderen. Die hebben iets vreselijks op hun geweten wat hun toekomst kan verwoesten. Maar wie weet wat? En hoever ga je om je kind te beschermen?

Noteer ook alvast in uw agenda:
Vrijdag 14 november matineebios om 14.00 uur met de film – de 100-jarige die uit het raam klom en verdween. Op woensdagavond 26 november ziet u in Filmhuis Mill om 20.00 uur Philomena.